perjantai 2. marraskuuta 2012

Kaiken maailman virkkauksia.


Laitetaanpas muutamia kuvia tekeleistä,
jos vaikka tästä saisi aikaan oikean toimivan blogin jossain vaiheessa=)

Matiaksen ihannoimien Ninjagoitten innoittamana tehtiin tämä Jay, salamaninja.

 Kesällä jossain vaiheessa ajattelin kokeilla tätä matonkude virkkausta. Sen verran innostuin että ensin syntyi tämä pyöreä matto. Levensin alussa liikaa ja maton reuna alkoi aaltoilemaan, mutta sitten  jatkoin leventämättä niin pikkuhiljaa se alkoi asettumaan ja on nyt jo käytössä tasaantunut paremmaksi.
Suorakulmaisesta matosta piirsin ensin koneella kuvan ja suunnittelin raitojen järjestyksen. Sitten kiertelin kirpputoreja ostamassa harmaita, mustia ja vaaleanpunaisia mahdollisimman isoja paitoja mahdollisimman halvalla=). Ja siinä ne nyt on, molemmat meidän olohuoneen lattialla. En tee lisää tähäntietoon ;)
Tuomas Veturi tuli niin sanottuna Facebook haasteena... Jos osaat sellaisen tehdä niin.. ja kyllähän minä kokeilen ainakin, tulostin neistä puolikkaan postikortin kokoisen kuvan malliksi.. Siitä tuli isompi kuin oli alunperin tarkoitus. Mittasuhteet oli kuitenkin pidettävä kasassa. 
Aloitin tekemisen harmaasta kasvo-osasta josta jatkoin "putkea" eteenpäin. Sen jälkeen virkkasin takaosan laatikon jonka kahdesta sivusta tein vähän korkeamman niin että katto pyöristyi sopivasti. Sen jälkeen sivuille levennykset. Matkan varrella kiinnittelin toisiinsa jo valmiit osa. Kun runko oli valmis tein renkaat, kuusi kappaletta, niissä on pyöreäpahvi pitämässä muotoa tuossa sivulla. Sitten pohjassa on vielä renkaitten välissä "akselin", jotta renkaat ei taitu sisään eikä ulos. Viimeisenä tein helman eteen ja sivuille ja kiinnitin yksityiskohdan. Hieno tuli ja meni monta monta tuntia aikaa=)
Nämä virkatut nallet olivat ensimmäinen osa-alue tällä virkkaamisen saralla, täysin omalla keksimälläni mallilla. Virkkasin noin 80 nallea, jonka jälkeen aloin keksimään muita juttuja kun aloin jo pitkästymään niiden virkkaamiseen.

Nämä linnut, vaikkapa satakielet innoitti tuo kirjava lanka ja jossain lehdessä näkemäni valkoinen kyyhkynen. Näihin oli ihana laittaa paljetteja yksityiskohdiksi.
Bratzien innoittama nukke, Huovasta leikkaamalla silmät ja suu. Liimasin ja ompelin huopapalat yheen ennen ompelemista. Kätevä tapa saada nukelle tai nallelle ilmettä. Samaa käytin myös aiemmin ladatussa Ihaan kuvassa.
 Apinan mallia pitkillä jaloilla.
 Uudessä Padissämme ei ollut minkäänlaista suojakoteloa, päätin sitten virkata sellaisen, ja ensimmäisenä tietenkin ajatus tästä linnusta. Samalla liimaa-leikkaa-ompele -tekniikalla huovasta rakennettu ilme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti